En värld full av möjligheter – i en trygg och stimulerande miljö!

På förskolan erbjuder vi fina förutsättningar med varierade metoder och miljöer där barn från 1-6 år har utrymme att utforska och lära sig genom lek i trygga relationer.

Vi vet av erfarenhet att glada barn lär sig bäst när de är aktiva upptäcktsresande både inom- och utomhus.

På förskolan i Västansjö har vi siktet inställt på att skapa världens bästa förskola för alla barn och det är våra engagerade pedagogers drivkraft – i allt de gör. Vi vet vad som krävs och lägger stor omsorg vid att barnen ska känna sig trygga och utvecklas i individuell maxfart. Vi har fina miljöer både inomhus, utomhus på vår gård samt i naturen, som vi har inpå knuten där vi låter barnens nyfikenhet, lust att upptäcka leda oss till spännande äventyr i lekens tecken – varje dag. Äventyr i leken där barnens naturliga glädje att upptäcka och undersöka tillsammans med pedagogernas förmåga att variera metoder när de nära följer och stödjer barnens intressen i tryggt samspel, lägger grunden för livslångt lärande.

Vi brinner för att lära oss utomhus och vi använder vår vackra närmiljö, både på vår gård och i skog och mark som omger oss för att ge våra barn de bästa möjligheterna att lära sig genom att nyfiket upptäcka, undersöka och prova och ta in med alla sinnen

Förutom vår egna inom- och utemiljö med möjlighet till varierad lek har barnen tillgång till skolans gymnastiksal, fantastiska miljöer i vår närmiljö, så som i skogen, fotbollsplanen mm.

lära ut &
Lära sig

I förskolan vill vi att alla våra barn ska få uppleva äventyret det kan vara att lära sig något nytt. Det är därför vi fokuserar på att mata deras sinnen och utveckla deras nyfikenhet och fantasi.

Trygghet hela dagen

Hos oss känner ditt barn sig hemma bland trygga vuxna och snälla kompisar. De äter god mat som vi lagar i vår restaurang och leker på vår trygga gård och gör utflykter i vår skog.